Ongo – actief en gezond zitten

Ongo

Het Duitse Ongo is een jonge dynamische zitspecialist in actief gezond zitten, die met zijn design zitkruk de perfecte mix tussen ontwerp en functionaliteit nastreeft. De naam is afgeleid van enerzijds de woorden On en Go, die dynamiek en activiteit uitstralen. Anderzijds betekent de Spaanse term “Hongo paddestoel” en daar heeft de vrolijke zitkruk ook wel iets van weg.

Actief en gezond zitten

Oprichter en ontwerper Eberhard Lenz was op zoek naar een makkelijke manier om gezond te kunnen zitten. De reeds bestaande dynamische zitkrukken, die allemaal met het principe van balanceren werken, misten toch iets in zijn ogen: feedback. Je wiebelt wel wat op zo’n kruk en je probeert rechtop te zitten, maar hoe weet je nu precies of je het goed doet?

Feedback is cruciaal en werkt motiverend voor de gebruiker. Eberhard Linz heeft daar een systeem voor ontworpen met een bal in een ronde baan in de voet van de ergonomische kruk. De bal draait daarin rond en geeft daarmee meteen ook een hoorbare feedback. Zonder te kijken en daarmee afgeleid te worden van je werk, kan je gewoon luisteren of je goed bezig bent. Ideaal!

overleg in beweging

Doe hier meer inspiratie op

thuiswerkplek
Classic zit-sta kruk
thuiswerkplek
Ongo Stand sta hulp

Copyright 2024 © All rights Reserved.